Categories
Uncategorized

Røgen stiger

Det er nok sjældent man tænker voldsomt over det. Men der er faktisk eksempler i historien på, at man står bare og kigger på at røgen stiger op af skorstenen.

Jeg tænker selvfølgelig på den tid, hvor mennesker står spændt, og venter på at der er udpeget en ny pave. I den forbindelsen er tegnet på, at beslutningen er truffet, at der stiger hvid røg op fra skorstenen. Spørgsmålet er, om man i andre sammenhænge kunne finde på ritualer som på sin vis, og var anderledes end de vi kender i forvejen, men samtidig unikke og effektfulde. Meget kan man sige om den katolske kirke, men på den vis, er de jo ret gode til at markedsføre sig selv. Der var næppe nogen ide, som ville være kommet på en lige så effektfuld metode, til at udsende det budskab.

Problemet i dag er vel, at hvis man havde relativt nye kirker, så ville de være monteret med industriskorstene. Spørgsmålet i den sammenhæng ville vel så være, om det havde den helt samme effekt at kigge på sådan en, eller om det historiske i byggeriet ligesom også bare tilføjer til ritualet. Det tror jeg det gør.

 

1327364_27053501